Најновије

КРАЈ БИТКЕ ЗА АЛЕПО? Пада и Кан Туман, џихадисти сада могу само да признају пораз! Руси већ крче пут кроз нове просторе (ВИДЕО/МАПА)

Сиријска армија, снаге Националне одбране и борци Хезболаха, уз снажну ваздушну подршку руске авијације, заузели су складишта на улазу у стратешки важно место Кан Туман и поставили снаге спремне да започну борбу за овај град југозападно од Алепа.

Алепо (Фото: РИА новости)

Уместо да уђу у борбе са терористима из коалиције Џејш ал Фатах, чији се командни штаб састоји претежно од кадрова ал-Каиде, у селу Караши, на путу за Кан Туман, снаге лојалне председнику Асаду опколиле су џихадисте и у изненадној акцији дошли на корак од града. Ослобођењем Кан Тумана, Сиријска армија обезбедила би контролу над великим подручјем југозападно од Алепа и знатно проширила подручје под својом контролом у односу на позиције пре велике терористичке офанзиве на некадашњи економски центар Сирије.

На другом крају коридора, Сиријска армија и борци Хезболаха су, након одбијања напада из опкољеног источног дела града, успели да преузму контролу над Гаражама у Рамусеху и главним кружним током у овом делу града. 

Након најновијих успеха снага лојалних сиријској влади, командни центар Џејш ал Фатаха се нашао у незавидној ситуацији. Сви њихови покушаји да одбране позиције на које су се повукли након неуспеха офанзиве остали су безуспешни, а остали су и без могућности даљих притисака на Рамусех, што ће неминовно довести до скорог губитка свих делова у Алепу који су под њиховом контролом. Руски Авиони већ су почели да засипају бомбама џихадистичке положаје на северу Алепа, што може бити наговештај напада Асаду лојалних снага на терористе на готово целом простору западне линије раздвајања.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА