Најновије

Ђукановић хвали Вучића и Тачија као двојицу јаких лидера

ПОДГОРИЦА - Београд и Приштина данас имају јаке лидере, људе који имају легитимитет који треба да употребе за нормализацију односа и имплементацију договореног споразума, изјавио је црногорски премијер Мило Ђукановић.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

А то је, каже Ђукановић, да српски премијер Александар Вучић објасни Србији зашто је јако важно да нормализује односе са Пристином и да косовски председник Хашим Тачи објасни Косоварима зашто је важно да Приштина буде кооперативна и да Београд не доживљава као тензију, већ неког са ким треба да гради нормалне односе.
Упитан да ли постоји могућност да он "угости" Вучића и Тачија и да тако на практичан начин помогне нормализацију односа Београда и Приштине, Ђукановић је указао да га је неко пре само пет-шест година питао да ли је дијалог две стране могућ, био би, каже, скептичан.
"Али, ето, догодио се дијалог, па је тај дијалог довео и до неког споразума", казао је Ђукановић у интервјуу за БИРН.
Црногорски премијер сматра да се мора разумети тај однос Београда и Приштине који је оптерећен јако дугим негативним наслеђем.
"Морамо бити спремни, не на толико дуг пут, али неки дужи пут да те односе опорављамо и градимо једну нормалну сарадњу", рекао је Ђукановић.
Најважније је, каже, да је кренуло и важно је да на једној и другој страни имамо убеђене лидере. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА