Najnovije

Đukanović hvali Vučića i Tačija kao dvojicu jakih lidera

PODGORICA - Beograd i Priština danas imaju jake lidere, ljude koji imaju legitimitet koji treba da upotrebe za normalizaciju odnosa i implementaciju dogovorenog sporazuma, izjavio je crnogorski premijer Milo Đukanović.

Milo Đukanović (Foto: Jutjub)

A to je, kaže Đukanović, da srpski premijer Aleksandar Vučić objasni Srbiji zašto je jako važno da normalizuje odnose sa Pristinom i da kosovski predsednik Hašim Tači objasni Kosovarima zašto je važno da Priština bude kooperativna i da Beograd ne doživljava kao tenziju, već nekog sa kim treba da gradi normalne odnose.
Upitan da li postoji mogućnost da on "ugosti" Vučića i Tačija i da tako na praktičan način pomogne normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, Đukanović je ukazao da ga je neko pre samo pet-šest godina pitao da li je dijalog dve strane moguć, bio bi, kaže, skeptičan.
"Ali, eto, dogodio se dijalog, pa je taj dijalog doveo i do nekog sporazuma", kazao je Đukanović u intervjuu za BIRN.
Crnogorski premijer smatra da se mora razumeti taj odnos Beograda i Prištine koji je opterećen jako dugim negativnim nasleđem.
"Moramo biti spremni, ne na toliko dug put, ali neki duži put da te odnose oporavljamo i gradimo jednu normalnu saradnju", rekao je Đukanović.
Najvažnije je, kaže, da je krenulo i važno je da na jednoj i drugoj strani imamo ubeđene lidere. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA