Најновије

Дачић: Србија не уводи санкције пријатељима

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић испричао је у интервјуу за лист „Известија“ шта сматра „најсветлијим примером двоструких стандарда и лицемерја светске политике“.

Дачић (Фото: Синхуа)

„Светски центри моћи су се заиграли када су мислили да је могуће прекрајати границе на Балкану, јер овај регион није део ЕУ. То је један од најсветлијих примера двоструких стандарда и лицемерја светске политике“, рекао је министар спољних послова Србије.
Српски шеф дипломатије је додао да ће Београд остати присталица европских принципа и демократије, али неће жртвовати своју независност.
„Наставићемо да се боримо за своју будућност, сарађујемо са нашим суседима и покушамо да решимо проблем“, рекао је Дачић.
На питање да ли ће Србија увести санкције Русији на захтев Запада, Дачић је одговорио:
„Ми са Русијом желимо да одржавамо свеобухватну сарадњу и пријатељске односе у политичкој и економској области, науци, култури, образовању, као и у питањима одбране, безбедности и војне индустрије. И наставићемо то и убудуће. Стога ће Србија остати доследна у својој политици и неће се придружити европским антируским санкцијама. Штавише, надамо се и желимо што скорије укидање санкција Русији“.
Српски министар је додао да се Србија суочава са последицама своје одлуке.
„Србија жели у ЕУ, али никада нећемо ићи против сопствених националних интереса и никада неће увести санкције против пријатеља“, истакао је Дачић.
Американци уцењивали Путина, а он их је одувао. Зашто није било разговора лидера САД и Русије прочитајте ОВДЕ.
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дачић:Западу је нормално да неко убија Србе
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА