Најновије

ПРОБИЈЕНИ ФРОНТОВИ, СТОТИНЕ МРТВИХ У БОРБАМА: Хути у проблему, Саудијци напредују из више праваца (ВИДЕО/ФОТО)

Саудијска коалиција наставља жестоку офанзиву на више фронтова не део Јемена који контролишу Хути.

Прва линија (Фото: Јутјуб)

Извештаји говоре о великим губицима Хута на фронту у провинцијама Ал Јавф и на фронту ка луци Худеида. Саудијски извори јављају око 150 мртвих и заробљених бораца Хута на фронту код Худеиде.  На фронту у Ал Јавф провинцији на северу Јемена Саудијци су заробили магацин екслозивних направа Хута у коме је било 5600 мина.

Саудијци су успели да освоје и град Беихан у западном Јемену, а током борби је убијен локални командант Хута Мохамед Кано.

Хути пружају жесток отпор али не успевају да зауставе надируће снаге саудијске коалиције. У освојеном граду чланови саудијске коалиције показали су неке од освојених трофеја. Хути су успели да одбију напад у дистрикту Јактул, у провинцији Таиз, а обе стране извештавају о великим губицима оне друге. Цифре говоре о више од 100 убијених на обе стране. У ваздушним ударима саудијске коалиције у Марибу убијено је 20 цивила. Хути су јуче и данас изводили офанзивне операције у јужној саудијској провинцији Асир где је су саудијсе снаге нападнуте на више места у неколико војника је убијено у заседама. O преокрету ситуације на фронту код Голана, у Сирији, читајте ОВДЕ. Како Украјинци прете српском снајперисти читајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА