Najnovije

PROBIJENI FRONTOVI, STOTINE MRTVIH U BORBAMA: Huti u problemu, Saudijci napreduju iz više pravaca (VIDEO/FOTO)

Saudijska koalicija nastavlja žestoku ofanzivu na više frontova ne deo Jemena koji kontrolišu Huti.

Prva linija (Foto: Jutjub)

Izveštaji govore o velikim gubicima Huta na frontu u provincijama Al Javf i na frontu ka luci Hudeida. Saudijski izvori javljaju oko 150 mrtvih i zarobljenih boraca Huta na frontu kod Hudeide.  Na frontu u Al Javf provinciji na severu Jemena Saudijci su zarobili magacin ekslozivnih naprava Huta u kome je bilo 5600 mina.

Saudijci su uspeli da osvoje i grad Beihan u zapadnom Jemenu, a tokom borbi je ubijen lokalni komandant Huta Mohamed Kano.

Huti pružaju žestok otpor ali ne uspevaju da zaustave nadiruće snage saudijske koalicije. U osvojenom gradu članovi saudijske koalicije pokazali su neke od osvojenih trofeja. Huti su uspeli da odbiju napad u distriktu Jaktul, u provinciji Taiz, a obe strane izveštavaju o velikim gubicima one druge. Cifre govore o više od 100 ubijenih na obe strane. U vazdušnim udarima saudijske koalicije u Maribu ubijeno je 20 civila. Huti su juče i danas izvodili ofanzivne operacije u južnoj saudijskoj provinciji Asir gde je su saudijse snage napadnute na više mesta u nekoliko vojnika je ubijeno u zasedama. O preokretu situacije na frontu kod Golana, u Siriji, čitajte OVDE. Kako Ukrajinci prete srpskom snajperisti čitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA