Најновије

Ево зашто су Руси, пред Вучићем, угурали пса у цев! (ВИДЕО)

На друштвеним мрежама објављен је снимак на којем се види како руски научници пред српским председником Александром Вучићем пса стављају у цев, која делује да је испуњена неком течношћу. Снимак је погледало више хиљада људи, а међу коментарима се може видети да људима није јасно шта се заправо десило са псом.

Александар Вучић (Фото: Ria)

Како се наводи, потпредседник руске Владе Дмитри Рогозин је Вучићу том приликом показао неколико изума, а једна од њих је и "течност која се дише".
Пред Вучићем је пас јазавичар зароњен у резервоар испуњен течношћу која не садржи азот, а који је после неког времена изронио жив и здрав, пишу руски медији.
"Вучић је пса потом помазио и признао да је веома импресиониран", наводе руски медији, истичући да је та течност пред српским председником први пут приказана у јавности.
Подморнице на дубинама од више од 100 метара не могу да се великом брзином подигну на површину управо због касонске болести. Како би те ситуације избегли у будућности у подморницама ће бити "течност без азота" коју ће људи моћи да дишу, па ће оштећене подморнице моћи брзо да се подигну на површину.
Међутим, наводи се и да би ту течност могли да користе само веома обучени људи, зато што одмах проради инстинкт самоочувања, грчеви блокирају грло и тело почиње да се одупире.
Доктор и вицеадмирал Тенгиз Борисов који је био на челу Комитета за специјалне операције подморница руске владе каже да се убацивање такве течности у плућа углавном врши уз лекарски надзор јер се "тело опире на сваки могући начин" и лекови су потребни како би блокирали грчење грла.
Према његовим речима, експерименти попут овог се углавном практикују на животињама.
- Није све тако једноставно као што је данас представљено. Јадна куца. Експеримент је лакше извршити у болници, када су ту доктори и сва потребна опрема. Спасавање посаде из оштећене подморнице тим методом је мало вероватан - истиче Борисов.
Прочитајте ОВДЕ шта је Путин изјавио а тиче се територијалног интегритета Србије?
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић обишао технолошки парк Зарјађе у Москви.

Бонус видео

Вучић и Путин: Од енергетике до Косова и Каталоније.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА