Најновије

ДАЧИЋ ИЗРАЗИО СТРАХОВАЊЕ: Може доћи до напада, и Вашингтон упознат са ситуацијом на Косову!

ВАШИНГТОН - Министар спољних послова Ивица Дачић изразио је страховање да би неки "непромишљени акт" Приштине могао да изазове регионалну нестабилност.

Ивица Дачић (Фото: Синхуа)

Oн је изразио страх да би могло да дође до напада на Србе на северу Косова и пренео да је у Вашингтону упознао америчку администрацију са ситуацијом на Косову.
"Упознали смо америчку админстрацију са свим тим. Оно што је наша жеља је да успоставимо што пре контакт са новом америчком администрацијом и разговарамо на озбиљан начин о будућности целог региона", рекао је Дачић. 
Дачић, који је присуствовао молитвеном доручку, чији домаћин је био амерички председник Доналд Трамп, рекао је за РТС да је разговарао са конгресменима и сенаторима о односима Србије и САД, али и ситуацији на Косову.
Он је истакао да је, током кратког разговора, позвао новог америчког државног секретара Рекса Тилерсона да посети Србију. 
"Седели смо сто поред стола, Тилерсон и ја. Искористио сам прилику да се упзонам са њим и да за време трајања молитвеног доручка, поразговарамо, размортимо неколико тема, између осталог, сам му рекао да би било добро да у својој агенди планира да посети нашу земљу", рекао је Дачић. 
Шеф српске дипломатије истакао је да је Србији у интересу да има добре односе са САД и изразио очекивање да ће нова америчка администрација показати веће разумевање у односу на раније периоде. 
Он је оценио да се политика САД према Србији у претходним периодима није заснивала на реалним чињеницима него на предрасудама које постоје уназад већ 20 година због чега је, како је рекао, цела администрација, па и Стејт департмент, често бранио накадашњу политику, уместо да саглада реалне могућности за учвршћење мира и стабилности у региону. 
Он је подсетио да се Стејт департмент још налази у фази конституисања нове извршне власти и да се мењају људи који руководе одређеним секторима. Погледајте ОВДЕ, ка југу Србије кренуле јаке снаге Жандармерије! Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА