Најновије

'''УМРЕЋУ НА СВОЈОЈ ЗЕМЉИ И ЗА СВОЈУ ЗЕМЉУ'': По овим цитатима памтимо Гивија (ВИДЕО)

8. фебруара рано ујутро Новорусија је изгубила једног од својих најхрабријих људи. Редакција Правде наводи најинтересантније цитате команданта Михаила Толстиха Гивија.

Командант Гиви (Фото: ЈуТјуб)

О украјинском преврату и устанку

''...Разумете, када би то урадио сам украјински народ без наређења ... То је било наређење САД, уверен сам ... зато што Руска Федерација стоји свим тим Европљанима и Американцима као кост у грлу и зато што таква моћна земља не зависи ни од кога. Када сам видео шта се дешава на Мајдану, затим у Одеси и Мариупољу, где је било веома сурово, ја сам већ Првог маја био у Славјанску'', интервју из 2015.

О себи

''Немам никакво богатство, хвала Богу. У том погледу сам слободан човек. Имам аутомобил који ми је подарио Александар Владимирович Захарченко у мају ове године и више ништа немам. Имам свој батаљон.'', интервју из маја 2016.

О батаљону

''Поштовање се заслужује само по себи. Сам не схваташ како се то дешава. Најважније је остати човек, прави командант и бити увек са својом екипом. Они знају да сваки пут када им је тешко, да ћу бити ту и наћи излаз из било које ситуације.'', интервју из 2015.

О непријатељу

''Момци, ви никоме нисте потребни. Потребни сте само словенским људима. Никаква Европа, никаква Америка неће чистити за вама, помагати, давати бесплатно као што је Русија давала, а Белорусија својевремено помагала. Увређујуће је то што су људи заборавили одакле су потекли и ко су они уопште.'', интервју из 2015.

О својим људима

''Ми верујемо у наше људе, а људи верују у нас. То нас одржава'', интервју из 2016.

О смрти

''Никуда не планирам да одем, ово је моја родна земља, овде сам се родио, овде сам одрастао, овде живим и живећу. И када буде потребно умрећу у својој земљи и за своју земљу.Не планирам никуда да бежим одавде'', интервју из 2016. А у овом видео снимку Гиви је причао о свом животу: Да видите на какав подмукао начин је гиви настрадао, погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА