Најновије

МАЈА ГОЈКОВИЋ УЗВРАЋА УДАРАЦ: "Парламент ће прорадити када се стекну услови!"

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је данас да ће парламент почети са радом чим се за то стекну услови, а протесте који се дешавају претходних дана оценила као политичке.

Маја Гојковић, председница Скупштине Србије (фото: Јутјуб принтскрин)

Гојковић је рекла да је захтеве учесника протеста видела на друштвеним мрежама и то од Бојана Пајтића, који се, каже, после годину дана сетио да је посланик.
- Сад видим да је он студент и да се придружио некаквим протестима, видим Јелену Карлеушу, не могу да пратим друштвене мреже да видим ко све од њих студира, а ко не студира - рекла је Гојковић.
Како је рекла, очекује да се сви уозбиље, да ти протести добију неки законски легалитет и легимитиет, да у Србији, Београду се настави са радом и да парламент може да функционише.
- То је политички скуп, има политичке захтеве. О свим тим захтевима можемо да разговарамо у парламенту, никакав проблем није. Постоји процедура, нешто напишеш, пошаљеш у парламент, закаже се седница, отвори се расправа и гласање и види се ко има већину - рекла је Гојковић.
Она је додала да, што се ње тиче, није проблем да парламент настави са радом.
- Није никакав проблем, ја одмах данас могу ад почнем, ту сам, радим, по цео дан сам у Београду. Чим ми кажу да желе да раде посао због којег смо изабрани, ја почињем -, рекла је Гојковић.
Упитана шта ако се протести наставе и да ли парламент неће радити због тога, Гојковић је рекла да тренутно нема услова и да се тренутно дешавају политички протести који нису пријављени и нису у складу са законом, те да ће рад бити настављен када се за то створе услови.
Гојковић је подсетила да су избори за председника за грађане завршени у ноћи кад је проглашен резултат, рекла је Гојковић и истакла да је председник Србије Александар Вучић.
- Избори се понаваљу у неколико изборних јединица 11. априла, онда ће се прогласити коначни резултати. Молим све да поштују изборну вољу грађана Србије, да поштују оне који су изашли на изборе и да све што имамо да кажемо уведемо у институције и демократске токове - рекла је Гојковић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА