Најновије

КРОЗ МИНСКА ПОЉА И КИШУ ПРОЈЕКТИЛА: Асадови тигрови крче пут ка Масканаху (МАПА)

Исламска држава је суочена са губитком великог дела равнице Масканах у источном Алепу што их је натерало на стратегију успореног повлачења, коју карактерише пре свега минирање терена и пажлљиво постављање заседа.

Сиријски војник (Фото: САНА)

Циљ стратегије је онеспособљавање оклопне механизације којом располаже сиријска војска, пре свега употребом против-тенковских система из пажљиво припремљених других и трећих линија одбране. Амаг, највећи и најпознатији извор информација везаних за ИД, који се сматра њиховом званичном “агенцијом”, објавио је фотографије на којима се види уништавање три тенка коришћењем вођених ракета на ратиштима југоисточног Алепа протеклих недеља.

Међутим, потврде од стране “Тигрова” елитне јединице сиријске војске није било,  да ли су три тенка у потпуности уништена или само оштећена у нападу.

ИД још увек контролише један град, Масканах, последњи у провинцији Алепо. Он тренутно представља последњу линију одбране од САА пред уласком у провинцију Рака.

У току је жестока трка за Раку. Курди и Асадови Тигрови у јурњави за доминацијом у северној Сирији. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: almasdarnews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руси уништавају тенкове ИД око Палмире
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА