Najnovije

KROZ MINSKA POLJA I KIŠU PROJEKTILA: Asadovi tigrovi krče put ka Maskanahu (MAPA)

Islamska država je suočena sa gubitkom velikog dela ravnice Maskanah u istočnom Alepu što ih je nateralo na strategiju usporenog povlačenja, koju karakteriše pre svega miniranje terena i pažlljivo postavljanje zaseda.

Sirijski vojnik (Foto: SANA)

Cilj strategije je onesposobljavanje oklopne mehanizacije kojom raspolaže sirijska vojska, pre svega upotrebom protiv-tenkovskih sistema iz pažljivo pripremljenih drugih i trećih linija odbrane. Amag, najveći i najpoznatiji izvor informacija vezanih za ID, koji se smatra njihovom zvaničnom “agencijom”, objavio je fotografije na kojima se vidi uništavanje tri tenka korišćenjem vođenih raketa na ratištima jugoistočnog Alepa proteklih nedelja.

Međutim, potvrde od strane “Tigrova” elitne jedinice sirijske vojske nije bilo,  da li su tri tenka u potpunosti uništena ili samo oštećena u napadu.

ID još uvek kontroliše jedan grad, Maskanah, poslednji u provinciji Alepo. On trenutno predstavlja poslednju liniju odbrane od SAA pred ulaskom u provinciju Raka.

U toku je žestoka trka za Raku. Kurdi i Asadovi Tigrovi u jurnjavi za dominacijom u severnoj Siriji. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: almasdarnews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Rusi uništavaju tenkove ID oko Palmire
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA