Најновије

САЛЕХ АЛ САМАДИ: Јемен и Хути су спремни да учествују у сваком мировном процесу

Председник Врховног политичког савета Јемена Салех Ал Самад примио је представнике Европске уније, Марију Антониа Калву и Каса Рамона у престоници Сани. Тема састанканка била је ситуација у земљи и могућости мировног процеса.

Салех Ал Самад (Фото: Irib.ir)

Toком разговора, Ал-Самад је изразио спремност Јемена да учествују у сваком мировном процесу и таде на стварању дугорочног мира. Он је позвао ЕУ да искористи свој утицај и изврши притисак на УН како би се укључиле у решавање проблема у Јемену. Председник Ал-Самад је затражио да се ЕУ активније укључи у решавање јеменске кризе, и посебно је указао на патње цивила не територијама које је окупирала Саудијска Арабија. Ал Самад је рекао да је велики број људи ухапшен из политичких разлога и да су притворени у јако тешким условима, као и да им се крше основна права.

Ал Самад је рекао да сваком политичком решењу мора да предходи обустављање саудијске агресије и деблокада јеменских лука како би у земљу стигла хуманитарна помоћ, храна, лекови и гориво. Марија Антониа Калва се захвалила Врховном политичком савету и Ансурлах покрету на спремности за мировне преговоре. О најновијим догађајима на фронтовима у Јемену погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Снимак борби у пустињи Миди у Јемену.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА