Najnovije

SALEH AL SAMADI: Jemen i Huti su spremni da učestvuju u svakom mirovnom procesu

Predsednik Vrhovnog političkog saveta Jemena Saleh Al Samad primio je predstavnike Evropske unije, Mariju Antonia Kalvu i Kasa Ramona u prestonici Sani. Tema sastankanka bila je situacija u zemlji i mogućosti mirovnog procesa.

Saleh Al Samad (Foto: Irib.ir)

Tokom razgovora, Al-Samad je izrazio spremnost Jemena da učestvuju u svakom mirovnom procesu i tade na stvaranju dugoročnog mira. On je pozvao EU da iskoristi svoj uticaj i izvrši pritisak na UN kako bi se uključile u rešavanje problema u Jemenu. Predsednik Al-Samad je zatražio da se EU aktivnije uključi u rešavanje jemenske krize, i posebno je ukazao na patnje civila ne teritorijama koje je okupirala Saudijska Arabija. Al Samad je rekao da je veliki broj ljudi uhapšen iz političkih razloga i da su pritvoreni u jako teškim uslovima, kao i da im se krše osnovna prava.

Al Samad je rekao da svakom političkom rešenju mora da predhodi obustavljanje saudijske agresije i deblokada jemenskih luka kako bi u zemlju stigla humanitarna pomoć, hrana, lekovi i gorivo. Marija Antonia Kalva se zahvalila Vrhovnom političkom savetu i Ansurlah pokretu na spremnosti za mirovne pregovore. O najnovijim događajima na frontovima u Jemenu pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Snimak borbi u pustinji Midi u Jemenu.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA