Најновије

ДОГОВОР ОПОЗИЦИЈЕ: Ђилас преузима Београд?!

Бивши председнички кандидати Вук Јеремић и Саша Јанковић ће на београдским изборима, који ће бити одржани почетком следеће године, подржати бившег градоначеника Београда Драгана Ђиласа, који ће бити њихов заједнички кандидат.

Драган Ђилас (Фото: Медија центар)

Према речима извора, та одлука је донета пре неколико дана и коначна је.
- Јанковић не сме сам да се кандидује јер је свестан да неће добро проћи, а нема никога у свом покрету ко би ту причу могао да изгура. Јеремић такође, доживео је дежак дебакл на председничким изборима, а притом иза себе нема ни странку ни покрет. Све наде полажу у Ђиласа, који ће, с обзиром на добро финансијско стање, моћи да води високобуџетну кампању. Наравно, за подршку ће им се одужити када се домоге функције градоначеника - прича извор.
Он наводи да ће се Ђилас током кампање свим силама трудити да разним спиновима прикрије истину да је у време своје владавине задужио Београд за 1,1 милијарду евра.
- Јанковић и Јеремић ће му помагати у томе. Већ су развили све могуће тактике. Највероватније у свој пакт неће звати никога више од опозиције јер су уверени да им више нико није потребан - каже наш извор.
Владимир Пејић, директор агенције „Фактор плус“ каже да је проблематично то што ни Ђилас, ни Јанковић, ни Јеремић иза себе немају странку, као и да су се одлучили за погрешну тактику.
- Београдске изборе опозиција схвата као судбоносне и као нешто што може променити комплетну политичку сцену. Јасно је да они сада хоће да пречицом ураде нешто што се ради на дужи рок. Они немају странку и по мом мишљењу најпре је било потребно направити и ојачати странке, па правити коалицију, а не коалицију, па у зависности од резултата избора правити странке. Све то је доста конфузно и заправо покушај да се пречицом дође до резултата. Из искуства се зна, да би се постигао резултат на нашој политичкој сцени, мора да постоји систематски рад и процес који доводи до жељеног резултата - коментарише он. Погледајте ОВДЕ шта је о кризи у Влади рекао Вучић. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је изгледао дуел Драгана Ђиласа и Вучића 2005. године:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА