Најновије

ШОК У ДАМАСКУ: Седам команданата терориста пребегло на Асадову страну, ево колико бораца су повели са собом

Руско Министарство одбране саопштило је да је неколико оружаних група које су се бориле у Дамаску и околини одлучило да пређу на страну Сиријске арапске армије.

САА (Фото: Твитер)

Седам локалних команданат и њихових око 1000 бораца променили су страну и приступили Сиријској арапској армији. "Постигнут је договор са седам команданата који су формирали нелегалне оружане групе да 1000 бораца који су под њиховом командом стану на страну Сиријске арапске армије - саопштено је из Министарства одбране.

Рат у Сирији избио је 2011. године а званична Сиријска арапска армија осим са Исламском државом, Ал Нусра фронтом и тзв. Слободном сиријском армијом борила се са бројним локалним фракцијама које носу припадале ни једној већој терористичкој групи. У многим деловима земље свако насеље је имало своју војну формацију. Подсећамо да је у јуну 60 официра тзв. Слободне сиријске армије прешло у Сиријску арапску армију. Сви преласци изведени су захваљујући Центру за помирење који коориднира Русија. САА је данас наставила жестоке борбе у источним предграђима, Џобар и Ајн Тарма, са терористима Хаџат Тахрир ал Шама и терористима бригаде Ал-Рахман. Maпу напредовања  Курда у Деир Ез Зору можете видети ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Гранатирање Џобара.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА