Najnovije

ŠOK U DAMASKU: Sedam komandanata terorista prebeglo na Asadovu stranu, evo koliko boraca su poveli sa sobom

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je nekoliko oružanih grupa koje su se borile u Damasku i okolini odlučilo da pređu na stranu Sirijske arapske armije.

SAA (Foto: Tviter)

Sedam lokalnih komandanat i njihovih oko 1000 boraca promenili su stranu i pristupili Sirijskoj arapskoj armiji. "Postignut je dogovor sa sedam komandanata koji su formirali nelegalne oružane grupe da 1000 boraca koji su pod njihovom komandom stanu na stranu Sirijske arapske armije - saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Rat u Siriji izbio je 2011. godine a zvanična Sirijska arapska armija osim sa Islamskom državom, Al Nusra frontom i tzv. Slobodnom sirijskom armijom borila se sa brojnim lokalnim frakcijama koje nosu pripadale ni jednoj većoj terorističkoj grupi. U mnogim delovima zemlje svako naselje je imalo svoju vojnu formaciju. Podsećamo da je u junu 60 oficira tzv. Slobodne sirijske armije prešlo u Sirijsku arapsku armiju. Svi prelasci izvedeni su zahvaljujući Centru za pomirenje koji kooridnira Rusija. SAA je danas nastavila žestoke borbe u istočnim predgrađima, DŽobar i Ajn Tarma, sa teroristima Hadžat Tahrir al Šama i teroristima brigade Al-Rahman. Mapu napredovanja  Kurda u Deir Ez Zoru možete videti OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Granatiranje DŽobara.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA