Најновије

ВУЧИЋ: Србију и БиХ раздвајају питања из прошлости, а спаја их будућност

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да Србију и БиХ у овом тренутку раздвајају питања из прошлости и страст која обично проистиче из религиозних опредељења, а спаја их будућност.

Вучић (Фото: Синхуа)

Вучић је изразио уверење да ће током посете Сарајеву, са званичницима БиХ разговарати о важним темама, међу којима је и питање границе да би се утврдило још преосталих три одсто границе са БиХ.
- Када то решимо, многе ствари из ЕУ биле би нам доступније. Још битније, наше односе решили бисмо за дуги низ година. Тиме бисмо показали да једни другима поштујемо територијални интегритет на сваки начин - рекао је за "Дневни аваз" Вучић, који сутра стиже у дводневну званичну посету БиХ.
Вучић је истакао да Србија поштује територијални интегритет БиХ и да према њој нема никаквих претензија, али да то исто очекује од БиХ и свих других земаља.
Он је поновио да Србија и БиХ морају имати најближе односе, укључујући и економске и истакао да је зато предлагао стварање економске зоне, јер мисли да се више ствари може заједнички урадити и по питању царина, такси, пореза, да би де факто било конституисано јединствено тржиште и амбијент за привлачење страних инвеститора.
- За то је потребно још година, много енергије и труда. Али када то будемо остварили, онда нећете имати 350 или 400 милиона инвестиција у БиХ, него 1,5 милијарду. А Србија не две, већ више од три милијарде евра страних инвестиција - навео је Вучић.
Појашњавајући своју изјаву да га "највише брине ситуација у БиХ због односа у тој земљи", Вучић је навео да, шта год да се деси у БиХ, нема више никакве стабилности и мира у региону, те да то не може да буде ни локални, ни ограничени инцидент, нити било шта друго.
Он каже да му бар 50 одсто Бошњака у БиХ не верује због жестоке кампање и велике острашћености против Срба.
- Сигуран сам да је бар 50 одсто Бошњака у међувремену умело разумети и препознати моју одговорност и озбиљност у приступу према БиХ. Не можете, у периоду од када сам председник Владе и државе, наћи ниједну моју изјаву која је суштински против БиХ и бошњачког народа. Мислим да је то одговорно и озбиљно понашање - поручио је Вучић.
Језиво упозорење из Министарства одбране, на мети Кимових ракета Европа, а онда и Србија. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Александар Вучић у емисији "Ћирилица"
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА