Најновије

ПУТИН ЗАГРМЕО ИЗ ИСТАНБУЛА! Американци дебело уплетени у нападе на руску базу Хмејмим у Сирији!

Током протеклих два месеца, руски противваздушни системи су оборили су 50 беспилотних летелица које су покренули милитанти у покушају напада на руску ваздушну базу Хмејмим у Сирији, изјавио је председник Владимир Путин на самиту Немачке, Турске, Русије и Француске о Сирији у Истанбулу.

Руски председник Владимир Путин (Фото: Јутјуб)

Ове дронове шаљу милитантне групе које оперишу у зони деескалације у Идлибу, која укључује милитантне делове провинција Идлиб, Алепо и Латакија. Путин је упозорио да ако се такве провокације наставе, то би могло да доведе до наставка војних операција у Идлибу. Председник је рекао да је обавестио своје "колеге" о овој ситуацији и да је било артиљеријских напада на милитантне циљеве у зони Идлиб.

Председник је додао да терористичка претња у Идлибу мора бити елиминисана и да ако нема других опција, руске снаге су спремне да користе своје војне капацитете за постизање овог циља. Дана 25. октобра заменик руског министра одбране Александар Фомин изјавио је да је напад на ваздушну базу Хмејмим 6. јануара координиран од стране америчког извиђачког авиона Посеидон-8.

Објављен нови биланс пакленог напада џихадиста Исламске државе на снаге Курда у Деир ез Зору. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је изгледао јучерашњи дочек руског председника Владимира Путина на аеродрому у Истанбулу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА