Najnovije

PUTIN ZAGRMEO IZ ISTANBULA! Amerikanci debelo upleteni u napade na rusku bazu Hmejmim u Siriji!

Tokom proteklih dva meseca, ruski protivvazdušni sistemi su oborili su 50 bespilotnih letelica koje su pokrenuli militanti u pokušaju napada na rusku vazdušnu bazu Hmejmim u Siriji, izjavio je predsednik Vladimir Putin na samitu Nemačke, Turske, Rusije i Francuske o Siriji u Istanbulu.

Ruski predsednik Vladimir Putin (Foto: Jutjub)

Ove dronove šalju militantne grupe koje operišu u zoni deeskalacije u Idlibu, koja uključuje militantne delove provincija Idlib, Alepo i Latakija. Putin je upozorio da ako se takve provokacije nastave, to bi moglo da dovede do nastavka vojnih operacija u Idlibu. Predsednik je rekao da je obavestio svoje "kolege" o ovoj situaciji i da je bilo artiljerijskih napada na militantne ciljeve u zoni Idlib.

Predsednik je dodao da teroristička pretnja u Idlibu mora biti eliminisana i da ako nema drugih opcija, ruske snage su spremne da koriste svoje vojne kapacitete za postizanje ovog cilja. Dana 25. oktobra zamenik ruskog ministra odbrane Aleksandar Fomin izjavio je da je napad na vazdušnu bazu Hmejmim 6. januara koordiniran od strane američkog izviđačkog aviona Poseidon-8.

Objavljen novi bilans paklenog napada džihadista Islamske države na snage Kurda u Deir ez Zoru. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako je izgledao jučerašnji doček ruskog predsednika Vladimira Putina na aerodromu u Istanbulu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA