Најновије

Ердоган најавио велику офанзиву против курдских снага у Сирији (ФОТО)

Турска ће ускоро почети велику операцију против снага сиријских Курда источно од Еуфрата, саопштио је турски председник Реџеп Тајип Ердоган.

Ердоган (Фото: tccb.gov.tr)

„Нећемо дозволити стварање терористичке структуре источно од Еуфрата. Ми ћемо је уништити. Корак по корак ћемо очистити брдо за брдом. Завршили смо припреме и наши планови су одређени. Ускоро ћемо почети велику операцију против курдских оружаних формaција источно од Eуфрата. Једне ноћи ћемо се изненада појавити", рекао јe Ердоган, говорећи у парламенту.

Анкара сматра снаге Самоодбране сиријских Курда које уз помоћ САД контролишу територију Сирије источно од реке Еуфрат, терористичком организацијом, повезаном са Радничком партијом Курдистана.

У јануару је Анкара покренула операцију "Маслинова гранчица" против курдских формација у сиријском Африну, а од марта је град под контролом турске војске.

Како је Ердоган рекао, Турска намерава да створи сигурносну зону источно од Еуфрата. Он је нагласио да ће Анкара наставити антитерористичке операције у граничним областима Сирије и Ирака.

Који је тајни договор Лаврова и Болтона о Косову прочитајте ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Извештај са сиријског ратишта за јучерашњи дан

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА