Najnovije

Erdogan najavio veliku ofanzivu protiv kurdskih snaga u Siriji (FOTO)

Turska će uskoro početi veliku operaciju protiv snaga sirijskih Kurda istočno od Eufrata, saopštio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Erdogan (Foto: tccb.gov.tr)

„Nećemo dozvoliti stvaranje terorističke strukture istočno od Eufrata. Mi ćemo je uništiti. Korak po korak ćemo očistiti brdo za brdom. Završili smo pripreme i naši planovi su određeni. Uskoro ćemo početi veliku operaciju protiv kurdskih oružanih formacija istočno od Eufrata. Jedne noći ćemo se iznenada pojaviti", rekao je Erdogan, govoreći u parlamentu.

Ankara smatra snage Samoodbrane sirijskih Kurda koje uz pomoć SAD kontrolišu teritoriju Sirije istočno od reke Eufrat, terorističkom organizacijom, povezanom sa Radničkom partijom Kurdistana.

U januaru je Ankara pokrenula operaciju "Maslinova grančica" protiv kurdskih formacija u sirijskom Afrinu, a od marta je grad pod kontrolom turske vojske.

Kako je Erdogan rekao, Turska namerava da stvori sigurnosnu zonu istočno od Eufrata. On je naglasio da će Ankara nastaviti antiterorističke operacije u graničnim oblastima Sirije i Iraka.

Koji je tajni dogovor Lavrova i Boltona o Kosovu pročitajte OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Izveštaj sa sirijskog ratišta za jučerašnji dan

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA