Најновије

У ХАГУ ДОНЕТЕ ДВЕ СУПРОТНЕ ОДЛУКЕ: Не зна се ко суди Караџићу

Судије у Хагу потпуно су се поделиле у случају Радована Караџића, тако да се његов процес практично поцепао, будући да су донете две супротне одлуке и да се не зна ко ће му правоснажно пресудити.

Радован Караџић (Фото: Хашки трибунал)

Судија Жан Клод Антонети усвојио је захтев одбране и избацио из Жалбеног већа судију Ива Нелсона Роса, којег је као своју замену поставио председник суда Теодор Мерон. Проучавајући документацију Антонети је утврдио да Мерон неспорно изгледа као пристрасан судија у Караџићевом поступку, пошто је у другим процесима означио Караџића као учесника злочиначког подухвата током рата у БиХ. Због тога каже Антонети, Мерон не може да поступа у Караџићевом поступку, нити да именује своју замену.

Истовремено судско веће које је поставио Мерон протумачило је да он као председник суда има право да поставља судије у жалбена већа и одбацило захтев одбране за његово потпуно искључење из Караџићевог поступка. Одбацили су и други захтев одбране за изузеће због пристрасности судије Вилијема Секулеа, уз образложење да је требало да буде поднет раније и да је неправилно поднесен судији Антонетију, као другом по старешинству иза Мерона.

Шта је Звездан Јовановић признао Шешељу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Пресуда Радовану Караџићу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА