Најновије

ЕКОНОМИСТА ОТКРИО ШОКАНТНУ ИСТИНУ: Ево како елита на власти спречава долазак великих руских компанија у Србију (ВИДЕО)

Владајућа елита у Србији чини све да онемогући долазак великих руских комапнија у Србију, тврди економиста Драгош Вучковић.

Драгош Вучковић (Фото: HelmCast)

Он је говорећи на трибини српског представништва Међународног евроазијског покрета рекао да је банкама са запада потребно месец дана да добију све дозволе и почну да раде у Србији док је банкама из Руске федерације то “немогућа мисија”. Он тврди да владајућа елита у Србији “подмеће клипове” и “минирају на све могуће начине” како би онемогућили долазак крупног руског капитала.

Вучковић наводи пример посете руководства Роскосмоса који је овде није добио пријем какав заслужује тако велика компанија, а да их је дочекао само министар Ненад Поповић и неколико секретра. Он је објаснио да Србија дозвољава само мањим руским предузећима да делују на нашем терену, попут воћарске индустрије, накупаца и слично.

Такође, он је рекао да је у Србији угушена сва институцијонална сарадња са чланицама Еврозијске уније и да у Привредној комори Србије више нема одељења задуженог за то.

- То је трагично. Са једне стране имате море НВО и организација које подржавају сарадњу са ЕУ, а за Евроазијску унију то немамо – рекао је он.

Вучковић о ометању доласка руског капитала у Србији говори нако сат и 14 минута снимка.

На трибини је учестрвовао и Светозар Радишић, а више о томе шта је рекао прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА