Најновије

КОПИРАЈУ РУСЕ И ТУРКЕ! Амери у Сирији подижу посматрачке куле, али не да би помогли Курдима!

САД граде неколико посматрачких места у северној Сирији близу турске границе у циљу вођења војне обавештајне евиденције о уласку терориста из Сирије у Турску, саопштено је из америчког Министарства одбране уз молбу секретара одбране Џејмса Матиса.

Америчка војска у Сирији (Фото: Јутјуб)

- Војска САД поставила је неколико посматрачких места у Сирији поред границе са Турском, рекао је секретар за одбрану Џејмс Матис. Сврха ових позиција је да се Турској обезбеди војна обавештајна подршка о свим терористичким елементима који улазе у Турску из Сирије, рекао је Матис, говорећи данас на конференцији за новинаре у Пентагону - наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Вашингтон неће распоредити додатне војне трупе на тај простор за ову мисију, јер ће њима управљати трупе које су већ распоређене у тој области, наводи се у саопштењу. На северу Сирије распоређено је на стотине америчких војника, иако то није одобрила сиријска влада.

Упркос неслагањима Вашингтона са Анкаром због подршке САД курдским опозиционим Сиријским демократским снагама (СДФ), за које Анкара сматра да су повезани са Радничком партијом Курдистана (ПКК) коју сматрају терористичком организацијом, САД и Турска су формирале заједничке патроле на сиријском пограничном подручју Манбиџа раније у новембру. Према САД, мисија има за циљ испуњавање обавеза САД према својим савезницима из НАТО-а.

Погледајте ОВДЕ видео снимак војних вежби нових специјалних снага милитаната НЛФ на северу Сирије.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте акције америчких трупа у Сирији и Ираку

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА