Најновије

ДОНБАС САМО ШТО НЕ ЕКСПЛОДИРА! ТРЕСЕ СЕ ЗЕМЉА ОД ГУСЕНИЦА УКРАЈИНСКИХ ТЕНКОВА! Огроман број ратних возила никад ближи Русима!

Украјинска војска пребацила је више од 60 тенкова и борбених возила пешадије у Донбас, јавља Тас с позивајући се на локалне проруске медије.

Петро Порошенко и украјинска војска (Фото: president.ua)

Наводи се да је портпарол Министарства одбране Доњецке Народне републике (ДНР) Данил Безсонов рекао да су украјинске снаге почеле да појачавају снаге у Донбасу, где премештају тенкове и авијацију на линији демаркације са ДНР. 

- Током протекла два дана, тенкови и механизовани батаљони 93. механизоване бригаде истоварени су на железничкој станици Константиновка, јачајући снаге за више од 60 тенкова и борбених возила пешадије - наводи Доњецка новинска агенција. 

Обавештајне службе ДНР пријавиле су да је четири авиона Су-25 послато са Мелитопоља на аеродром у Берђанску. Безсонов је рекао да ови авиони могу да се користе за операције ватрене подршке током масивног ваздушног удара.

Од почетка сукоба у Донбасу у априлу 2014. године било је проглашено више од 20 прекида ватре, а последњи је ступио на снагу 29. августа ове године.  До сада, међутим, није постигнуто дуготрајно примирје. 

Ватрена стихија у Русији. Погледајте ОВДЕ шта се дешава.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Рат у Донбасу – хронологија

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА