Најновије

КОБАЈАГИ ОДМАЗДА: Снаге коалиције опет бомбардовале положаје САА код Ал Танфа! Ево шта им је "трн у оку"!

Положаји сиријске војске у јужној Сирији су у недељу увече били мета ракетног бомбардовања од стране америчких снага стационираних унутар безбедносне зоне Ал Танф, подручја које је планирано за деескалацију близу границе са Ираком.

Илустрација (Фото: Pixabay. com)

Укупно 14 ракета пало је на подручје под контролом САА на врху Џабала Ал Гораба, изазивајући материјалну штету; Сиријска војска је преко државних медија пријавила да није имала губитке.

За разлику од ранијих случајева када је САД признала нападе на сиријске снаге као одговор на сукобе са групама под покровитељством Пентагона (попут Сиријских демократских снага), овог пута то негирају. 

Уместо тога, према званичним објавама америчких војних извора, САД је, како кажу, спровела ваздушни напад против ИД на некој неоткривеној локацији у сиријској пустињи западно од Еуфрата и како тврде убили су џихадисту одговорног за погибију америчког службеника помоћи и бившег војника, Петер Касига.

Ипак, упркос овом изговору, амерички и коалицијски савезници спроводе нападе против сиријске војске у близини Ал Танфа, посебно на њихове позиције на врху и око Џабала Ал Гураба.

САА која већ дуго има контролу над овом стратешке високом тачком која омогућава надзор над америчком базом у Ал Танфу, већ дуго је трн у оку коалиције.

Прочитајте ОВДЕ све о крвавим борбама за Хајин. Погледајте видео.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте јучерашње стање на ратиштима Сирије.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА