Најновије

МАШАЛА! ФАНТАСТИЧАН ПОДВИГ СИРИЈСКЕ ВОЈСКЕ! Руси одушевљени поручују... (ВИДЕО)

Сиријске трупе су у 2018. години уништиле 23.000 милитаната у Сирији и ослободиле 387 насеља, изјавио је у среду на састанку руског генералштаба Валериј Герасимов на брифингу за стране војне аташее.

Камп Јармук надомак Дамаска (Фото: Јутјуб)

Према његовим речима, ове године, трупе сиријске владе, које су стекле значајно борбено искуство под руководством руских војних саветника, успешно су извршиле операције за преузимање контроле над Источном Гутом, Хомсом и јужним деескалационим зонама.

- Истовремено је уништено више од 23.000 милитаната. 387 насеља је ослобођено од радикалних исламиста - рекао је Герасимов.

Видео испод: Борбе за ослобођење Источне Гуте од радикалних побуњеника

Герасимов је нагласио да је током ослобађања насеља главни услов био да нема цивилних жртава, стога су операције спроведене без употребе војне силе.

- Одлучујућу улогу је имао руски Центар за помирење зараћених страна. Током операција, преко 230.000 људи је спашено из деескалационих зона путем специјално креираних хуманитарних коридора - објаснио је он.

Истовремено, према Герасимову, било је могуће избећи жртве међу цивилима и припадницима група умерене опозиције. Милитанти су добровољно предали 650 комада оружја и војне опреме. Поред тога, више од 40.000 припадника оружаних група "умерене" опозиције придружило се владиним снагама.

Хаос у Авганистану. Американци нападнути жестоко! Погледајте ОВДЕ шта су им приредили Талибани.

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Подсетимо се војне операције за ослобођење Јармука од џихадиста Исламске државе

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА