Најновије

ДОНБАС ПО РЕЦЕПТУ БЕЛИХ ШЛЕМОВА: Откривен план кијевских снага

Народна милиција ДНР је на конференцији за медије открила детаље истрахе безбедносних органа републике.

Хемијски рат (Фото: РИА Новости)

Портпарол НМ ДНР Данил Безсонов је изјавио да су обавештајци сазнали да украјинска војска у правцу Горловке довлачи ударне дронове типа Warmate-1 и Bayraktar TB2.

Дронови Bayraktar TB2 су заједнички украјинско-турски производ и могу да понесу 70 килограма терета, чиме су се недавно похвалиле украјинске власти.

Извори НМ ДНР у штабу украјинске Операције удружених снага саопштавају да ће наведени дронови бити искоришћени за провокацију и режирани хемијски напад на сопственој територији, а такође и за нападе на стратешки важне објекте у ДНР.

Приликом напада дроновима који носе велику количину хемијског наоружања, њихово обарање може довести до супротног ефекта, јер би се контаминиране честице расуле изнад територије ДНР, а путем ваздуха би могле да нанесу штету становништву, речено је у НМ ДНР.

У случају извођења хемијске провокације на сопственој територији, украјинска војска ће имати повод за ракетни и ваздушни напад на ДНР, закључује се у саопштењу.

Режирани хемијски напади као оправдање за ракетне и ваздушне нападе нису ништа ново у рату, а најпознатији су примери тзв. Белих шлемова, који су режирали више таквих ситуација у Сирији.

Како је руски ратни валцер загрмео Паризом, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Украјинци беже у Донбас?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА