Најновије

ОФАНЗИВА НА ИСТОЧНУ ГУТУ: Сиријска армија пробила фронт у Ирбину, пада индустријска зона! (ФОТО/ВИДЕО/МАПА)

Снаге лојалне властима у Дамаску започеле су конкретне акције за ослобођење "побуњеничке" енклаве на истоку сиријске престонице, познате под називом Источна Гута.

На истоку Дамаска (Фото: ЈуТјуб, Правда)

Према наводима војних извора сиријских медија, јединице Сиријске арапске армије (САА) и њихових савезника, извеле су успешан напад на четврт Габир у граду Ирбину, а нарочито снажан удар изведен је у његовој индустријској зони, недалеко од базе моторизоване бригаде у Харасти. Након тешких борби, сиријске снаге успеле су да ослободе неколико фабричких кругова у овом делу Ирбина, као и стамбене блокове око њих и приближили су се згради општине, која се наводи као наредни циљ, пренели су провладини војни извори.
За то време, настављају се опсежне руско-сиријско-иранске ваздушне операције изнад Источне гуте, а осим Ирбина, на мети су се нашли и Ајн Тарма, Бајт Сива и највећи град у овом подручју - Дума.

Погледајте снимке дејстава авијације у Ирбину, уз снимке наводних цивилних жртава. Притом, треба истаћи да је руска страна крајем прошле недеље понудила становницима Источне Гуте безбедну евакуацију болесни, угрожених и свих цивила спремних да напусте подручје у ком се очекују жестока ратна дејствфа у наредним данима. "Опозициони" медији објавили су данашње фотографије акције ваздухоплова све три земље: руски Су-24, сиријски Су-22 и иранску беспилотну летелицу Мохајер, о којој више можете да сазнате ОВДЕ.



Осим тога, џихадисти Фајлак Рахмана извештавају и о жестоким борбама у Ајн Тарми, предграђу на југозападном ободу Источне Гуте, где су, наводно убили најмање 14 сиријских војника разневши подземне тунеле кроз које су се кретали. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА