Најновије

ШУТАНОВАЦ: ДС су опљачкали Пајтић и Ђилас

Сукоб демократа са бившим лидерима те странке који су је водили након 2012. године постаје све жешћи како се ближе београдски избори.

Шутановац (Фото: Јутјуб)

Председник ДС Драган Шутановац поручио је да су Бојан Пајтић и Драган Ђилас опљачкали ту странку. Како је навео у интервјуу листу Данас, "руководства после 2012. су својим незнањем, али и лошим одлукама странку девастирали како у бирачком телу тако и финансијски и довели ДС у огромне дугове из којих још не могу да се извуку". Упитан да ли мисли на Ђиласа и Пајтића, Шутановац је одговорио:
- На обојицу. Зато сам се и кандидовао за председника ДС, како бисмо урадили све и зауставили слободан пад.

Жестока полемика

Дуг је, наставља Шутановац, настајао од 2012. надаље, али њиме ће се ДС бавити после 5. марта, кад прођу избори. За финансијску дубиозу, каже, није крив Борис Тадић, који је данас са њим у коалицији.
- Извештај је сачињен и у њему се јасно види коме дугује ДС, ко камати ДС и ко се према њему односи као да је непријатељска странка - наводи председник демократа.
На питање да ли им је Шутановац лично замерио због дугова ДС, Пајтић и Ђилас јуче нису одговорили.
Ипак, Шутановчев претходник Бојан Пајтић на Твитеру је ушао у жестоку полемику са потпредседником ДС Игором Салаком.
- Поздрав, Бојане, баш бих волео да знам ко нас је увалио у дугове и ко је трошио средства у личну, а не страначку корист. Ко се понашао недомаћински према ДС и државним буџетима? Сигуран сам да је то неколико људи због којих нас све зову жутим лоповима... - написао је Салак, на шта је Пајтић узвратио да не спада у ту категорију људи и затражио од њега тачне податке.
- Елем, ко је потписао да само једној агенцији буде усмерено 10 милиона евра у кампањи 2012? - упитао је Пајтић, а Салак је најавио да ће након избора у Београду обелоданити сва имена и податке.

Нису чиста посла

Аналитичар Дејан Вук Станковић оцењује да то што Ђилас и Пајтић ћуте речито говори да ствари нису чисте.
- Биће занимљиво кад изађу на видело подаци који сигурно постоје. Јавност ће бити упозната ко је, како, колико и у ком временском периоду профитирао у тренутку кад је странка била у блокади. Уједно ће бити и јасно зашто бивше демократе иду у много колона, као и какви су односи између Ђиласа, Шапића и Пајтића с једне стране и ДС са друге.
Које су биле последње речи руског пилота обореног у Сирији погледајте ОВДЕ.
Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Драган Шутановац: Градом да се управља, а не да се њиме влада
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА