Најновије

ПРОВОКАЦИЈА СОРОШЕВИХ СТИПЕНДИСТА: „Мирдита, добар дан“ 30. маја! Дамјановић: Супротставићемо се одржавању фестивала!

Фестивал „Мирдита, добар дан!“, јединствен догађај који од 2014. београдској публици представља културну и друштвену сцену Косова, биће одржан од 30. маја до 2. јуна, најавила је Иницијатива младих за људска права.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Уз представљање уметника и извођача, представника модерне косовске културне сцене, циљ фестивала је да се сусретима српских и косовских друштвених и културних заједница подстакну промене и створи традиција сарадње, којом ће посредно бити дат допринос трајној нормализацији односа Београда и Приштине, објашњава Иницијатива.

Инспирација за фестивал је Беким Фехмију, албански, косовски, београдски, југословенски и светски глумац који представља симбол јединства и раскола, али и могућност повезивања два културна простора у јединствену целину.

Фестивал „Мирдита, добар дан!“ званично ће бити отворен 30. маја пројекцијом филма „Мартеса“ (Брак), редитеља Блерта Зеqири.

Током четири дана фестивала биће одржани и наступ Ансамбла „Занат“, изложба „Између сна и реалности“, трибина „Косово-Србија: Шта смо једни другима?“, а биће изведена и представа „ЦопеЦопе“.

Дамјановић: Супротставићемо се одржавању фестивала „Мирдита, добар дан“

Посланик Српске радикалне странке рекао је у Скупштини Србије да ће се та странка супротставити одржавању фестивала Мирдита, добар дан којим се, како је навео, Косово приказује као независна држава.

Дамјановић је на конференцији за новинаре рекао да је тај фестивал у супротности са законима и Уставом Србије. Он је критички говорио и о Иницијативи младих за људска права коју је донедавно предводила садашња активисткиња Либерално демократске партије (ЛДП) Анита Митић.

Он је рекао да је Анита Митић раније у изјави за медије казала да се „она и њени сарадници редовно сусрећу са Хашимом Тачијем и Рамушем Харадинајем и да она признаје независно Косово“.

Погледајте ОВДЕ узнемирујуће снимке злочина шиптарских терориста над српским полицајцима!

Извор: Фонет/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА