Najnovije

PROVOKACIJA SOROŠEVIH STIPENDISTA: „Mirdita, dobar dan“ 30. maja! Damjanović: Suprotstavićemo se održavanju festivala!

Festival „Mirdita, dobar dan!“, jedinstven događaj koji od 2014. beogradskoj publici predstavlja kulturnu i društvenu scenu Kosova, biće održan od 30. maja do 2. juna, najavila je Inicijativa mladih za ljudska prava.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Uz predstavljanje umetnika i izvođača, predstavnika moderne kosovske kulturne scene, cilj festivala je da se susretima srpskih i kosovskih društvenih i kulturnih zajednica podstaknu promene i stvori tradicija saradnje, kojom će posredno biti dat doprinos trajnoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, objašnjava Inicijativa.

Inspiracija za festival je Bekim Fehmiju, albanski, kosovski, beogradski, jugoslovenski i svetski glumac koji predstavlja simbol jedinstva i raskola, ali i mogućnost povezivanja dva kulturna prostora u jedinstvenu celinu.

Festival „Mirdita, dobar dan!“ zvanično će biti otvoren 30. maja projekcijom filma „Martesa“ (Brak), reditelja Blerta Zeqiri.

Tokom četiri dana festivala biće održani i nastup Ansambla „Zanat“, izložba „Između sna i realnosti“, tribina „Kosovo-Srbija: Šta smo jedni drugima?“, a biće izvedena i predstava „CopeCope“.

Damjanović: Suprotstavićemo se održavanju festivala „Mirdita, dobar dan“

Poslanik Srpske radikalne stranke rekao je u Skupštini Srbije da će se ta stranka suprotstaviti održavanju festivala Mirdita, dobar dan kojim se, kako je naveo, Kosovo prikazuje kao nezavisna država.

Damjanović je na konferenciji za novinare rekao da je taj festival u suprotnosti sa zakonima i Ustavom Srbije. On je kritički govorio i o Inicijativi mladih za ljudska prava koju je donedavno predvodila sadašnja aktivistkinja Liberalno demokratske partije (LDP) Anita Mitić.

On je rekao da je Anita Mitić ranije u izjavi za medije kazala da se „ona i njeni saradnici redovno susreću sa Hašimom Tačijem i Ramušem Haradinajem i da ona priznaje nezavisno Kosovo“.

Pogledajte OVDE uznemirujuće snimke zločina šiptarskih terorista nad srpskim policajcima!

Izvor: Fonet/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA