Најновије

ЂУРИЧКОВИЋ ТУЖИО НИШЛИЈЕ: У Радничком бесни, забио нам је нож у леђа!

Бивши фудбалер Радничког Петар Ђуричковић блокирао је рачун тог клуба због дуга од око милион и 600.000 динара, саопштиле су данас Нишлије.

Раднички Ниш лого

Како се наводи на сајту Радничког, Ђуричковић је "изабрао најгори могући моменат" да то учини, пошто Раднички у "одлучујуће борбе за пласман у квалификације за Лигу Европа улази оптерећен" и под претњом да ће остати без лиценце Европске фудбалске уније (УЕФА).

- Ђуричковић је затворио очи на чињеницу да у Радничком и даље раде и играју људи са којима је две године делио добро и зло и одлучио се на потез који би клубу могао да затвори врата Европе, а на корак је да се за њу избори на терену. Заборавио је да у Радничком ради и његов рођени брат и забио 'нож у леђа' свима који се у тешким условима боре да екипу изведу на европски пут", пише у саопштењу Радничког.

Нишлије додају да су с Дјуричковић покушали да пронадју заједнички језик, како би му се дуг отплатио, али је он то одбио.

- Последњи план је био да се Ђуричковићу одмах уплати основни део дуга од око 1.100.000 динара, а да он клубу у којем се афирмисао опрости камату, али он није био спреман на компромис. Злонамерно или не, јасно је одлучио да Раднички једним потезом врати годину дана уназад, а све због суме за коју просечан градјанин Ниша мора да ради годину дана, иако му је неколико пута обећана аутоматска уплата основног дела, а ради се о веома озбиљној цифри - наводи Раднички у саопштењу.

Клуб наводи да Ђуричковића и све оне који су тужили Раднички заступа адвокат Никола Симов.

- Да ли је у питању његова љутња јер му син није успео у Радничком као фудбалер или нешто друго показаће време, али оно што је важно је да ће клуб и поред свих тешкоћа наставити да се бори како би остварио свој циљ и на лето заиграо у Европи, иако се стиче утисак да Симов очајнички покушава да оспори лиценцу Радничког - додаје се у саопштењу.

Ђуричковић је у Радничком играо од 2014. до 2016. и за то време наступио на 63 утакмице и постигао пет голова.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА