Најновије

ДОДИК: У БиХ због избора долази 40 британских обавештајаца – да прислушкују, прате....

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да у БиХ долази 40 британских обавештајаца замаскираних у војну јединицу, чији ће задатак бити да прислушкују, прате и праве информације за медије.

Додик (Фото: Јутјуб)

“Овде улазе људи тог калибра, значи обавештајци, камуфлирани у војнике који ће радити на прислушкивањима, праћењима и стварањима информација и вероватно сервисирања тих информација медијима”, рекао је Додик за РТРС.

Он је - коментаришући изјаву српског члана Председништва БиХ Младена Иванића федералним медијима да власт у Српској непотребно диже галаму и да је СНСД слабији него што је мислио ако се препао 40 војника – нагласио да појединци из Српске неоправдано минимизирају долазак британских војника.         

Додик је рекао да страни обавештајци нису потребни Српској и упитао да ли је Председништво БиХ било упознато са захтевом команде Еуфора да добије појачање из Британије.

“Нико се не боји, не бојимо се ни ми, али како је могуће да члан Председништва може да каже да је то у реду?! То дефинитивно није у реду. Република Српска то одбија”, истакао је Додик.

Према његовим речима, очигледно је то део укупне атмосфере и покушаја да се обезбеди да Иванић и остали прођу на заједнички ниво (на предстојећим изборима).

Британски “Тајмс” објавио је да ће Велика Британија послати 40 припадника војске који ће се придружити Мисији ЕУ и НАТО-а у БиХ како би “спречили руско мешање у октобарске изборе”.

Олуја у Србији јуче однела прву жртву. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Додик-Нећемо дозволити закрчење улица

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА