Najnovije

DODIK: U BiH zbog izbora dolazi 40 britanskih obaveštajaca – da prisluškuju, prate....

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da u BiH dolazi 40 britanskih obaveštajaca zamaskiranih u vojnu jedinicu, čiji će zadatak biti da prisluškuju, prate i prave informacije za medije.

Dodik (Foto: Jutjub)

“Ovde ulaze ljudi tog kalibra, znači obaveštajci, kamuflirani u vojnike koji će raditi na prisluškivanjima, praćenjima i stvaranjima informacija i verovatno servisiranja tih informacija medijima”, rekao je Dodik za RTRS.

On je - komentarišući izjavu srpskog člana Predsedništva BiH Mladena Ivanića federalnim medijima da vlast u Srpskoj nepotrebno diže galamu i da je SNSD slabiji nego što je mislio ako se prepao 40 vojnika – naglasio da pojedinci iz Srpske neopravdano minimiziraju dolazak britanskih vojnika.         

Dodik je rekao da strani obaveštajci nisu potrebni Srpskoj i upitao da li je Predsedništvo BiH bilo upoznato sa zahtevom komande Eufora da dobije pojačanje iz Britanije.

“Niko se ne boji, ne bojimo se ni mi, ali kako je moguće da član Predsedništva može da kaže da je to u redu?! To definitivno nije u redu. Republika Srpska to odbija”, istakao je Dodik.

Prema njegovim rečima, očigledno je to deo ukupne atmosfere i pokušaja da se obezbedi da Ivanić i ostali prođu na zajednički nivo (na predstojećim izborima).

Britanski “Tajms” objavio je da će Velika Britanija poslati 40 pripadnika vojske koji će se pridružiti Misiji EU i NATO-a u BiH kako bi “sprečili rusko mešanje u oktobarske izbore”.

Oluja u Srbiji juče odnela prvu žrtvu. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dodik-Nećemo dozvoliti zakrčenje ulica

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA