Најновије

"Неће да чују Србију јер ће морати да признају - све је било погрешно"

Главни рабин Јеврејске заједнице у Србији Исак Асиел каже да део међународне заједнице не жели да чује аргументе Србије у вези са Косовом и Метохијом јер их ти аргументи подсећају да су направили грешку, коју не желе да признају.

Илустрација (Фото: Правда)

- Стога је лакше поништавати и заобилазити аргументе Србије, јер би их њихово прихватање логичким следом водило ка признавању да је све било погрешно - рекао је Асиел. 

Он је истакао да су судбине српског и јеврејског народа готово  подударне, а као пример навео је да су српски манастири, као и јерусалимски, постали политичко питање на седницама комитета Унеска за светску културну баштину.

- Српски манастири представљају, данас, политичко питање јер Приштина, уз подршку утицајних држава Запада, настоји да их преименује у "косовске" на седницама комитета Унеска за светску културну баштину - додао је он.

Како је навео, покушава се преименовање Пеће патријаршије, Високих Дечана, Грачанице и Богородице Љевишке у 'косовске културне споменике".

- Јерусалим, место на којем су стајали Први и Други храм, као и место где су сахрањени праоци и прамајке јеврејског народа: Аврам, Исак, Јаков, Сара, Ребека и Леа у Хеброну, такође су постали политичко питање код те исте организације. Проглашавају се палестинским местима и одузима им се свака историјска веза са јеврејским народом. Довољно је отворити Библију и прочитати историјске чињенице, како би се увидела монстроузност те лажи - нагласио је Асиел. 

Приштина тестира Запад, али докле смеју да иду? Више ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Зашто Путин не подржи Двери или Шешеља?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА