Најновије

ВУЧИЋ: Нико са стране неће одлучивати где ће се кретати Војска Србије (ВИДЕО)

Председник Србије Александар Вучић рекао је да није било припадника ВС на административној линији, али да му, као врховном команданту, не пада на памет ни да се било коме правда и када је буде било тамо.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Александар Вучић је то рекао одговарајући на питање новинара како коментарише то што су медији у Приштини јуче писали, а затим демантовали сопствено писање, да су војска и жандармерија "изашле" на административну линију.

Како је рекао, врховни командант је председник Србије и он распоређује безбедносне снаге.

"Не интересује ме шта пишу албански медији", рекао је Вучић новинарима након обиласка огледног стана за припаднике служби безбедности.

Према његовим речима, јединица војске и жандармерије данас "случајно није било", али се сигурно неће правдати, било коме, ни када их буде.

"Наше јединице распоређиваћемо у складу са Уставом и законима ове земље", нагласио је Вучић.

Према његовим речима, политику Србије неће водити ни медији у Београду, а свакако не они у Приштини.

"Наш посао ћемо радити у складу са Уставом и интересима грађана Србије", поручио је Вучић.

Вучић: Како да решимо питање КиМ кад друга страна то неће?

Говорећи о Косову и Метохији, председник Србије рекао је да проблем питања КиМ не може да се реши ако друга страна то не жели.

"Боље да тај проблем решимо, него да га не решимо. Али не можемо да га решимо ако друга страна не жели да га реши", рекао је Вучић новинарима на питање да ли изазивање сукоба на КиМ са косовске стране може да угрози економски напредак.

Вучић каже да свакако не предстоји лак период по том питању, као и да Влада Србије ради добро и да су њен једини проблем лоши односи са Приштином.

"Слушао сам изјаву Рамуша Харадинаја и ваљда мисле да би за нас била највећа част да они прихвате наше признање, да би били задовољни нама и онда станете и видите да ту постоје различите реалности и светови. Неке изјаве данас са КиМ су биле нешто мало боље и охрабрујуће и надам се да ће бити довољно памети и да ће такви тонови доминирати у будућности", рекао је Вучић.

Истакао је да ће ускоро доћи до нових разговора, али да још не зна када и како.

Навео је да свакако нестабилност на КиМ може да утиче на економију у земљи, иако смо у права четири месеца имали привредни раст од 4,5 одсто.

Према његовим речима, добро је стање и у пољопривреди, а пшеница и кукуруз ће имати пристојну цену ове године.

"Остаје (само) дугорочни проблем на КиМ", додао је Вучић.

Досадашње кампање којима је НАТО покушавао да купи срца и душе српских грађана показале су се неуспешним. Због тога Алијанса спрема нови план за придобијање подршке грађана Србије. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА