Најновије

Путин узвратио ударац- продужио контра-санкције до краја 2019. године!

Председник Владимир Путин је продужио ембарго на производе из земаља које су усвојиле антируске санкције, а одлука је објављена на порталу за правне информације.

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Ограничења ће бити на снази до краја 2019. године. Влади се дају инструкције да предузме све неопходне мере за спровођење уредбе, а документ је ступио на снагу даном потписивања, данас - 12. јула.

"Да се од 1. јануара до 31. децембра 2019. године извршe одређене посебне економске мере предвиђене декретом председника Руске Федерације од 6. августа 2014. године бр. 560", наводи се у тексту документа.

Како се експери говоре, овај корак неће утицати на цене и инфлацију.

У августу 2014. године, Путин је потписао указ о забрани увоза у Русију одређених врста пољопривредних производа, сировина и прехрамбених производа из земаља које су увеле санкције против Русије: САД, ЕУ, Канада, Аустралија и Норвешка.

Забрана такође укључује месо, кобасице, рибу, морске плодове, поврће, воће, млечне производе. Како се западне санкције настављају, Русија је такође проширила свој одговор, најновије до краја 2018. године.

Тренутно je на снази неколико пакета санкција ЕУ против Русије - економске, појединачне рестриктивне мере и санкције према Криму, а које се редовно продужавају. Тако је 9. јула 2018. године Европска Унија објавила у Службеном листу ЕУ одлуку о продужењу економских санкција против Русије за шест месеци. Пре тога, Брисел је на још годину дана продужио пакет рестриктивних мера против Русије - због присаједињења Крима.

Тако је 4. јуна 2018. године председник Путин потписао Закон мерама сузбијања непријатељских акција Сједињених Америчких Држава и других држава. Према закону, влада Руске Федерације, по одлуци шефа државе, може да уводи реципрочне мере. Истовремено, санкције не би требало да утичу на одређене врсте роба, чији се аналози не производе у Русији или у другим земљама. Председник такође може донети одлуке о контра-санкцијама на основу предлога Савета безбедности Руске Федерације.

Трамп се нада да ће једног дана бити пријатељ са Путином, више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Путин: Нас нико није слушао, послушајте сада!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА