Најновије

БРУТАЛНИ НАПАД АМЕРИЧКЕ КОАЛИЦИЈЕ У СИРИЈИ: Разрушена два села, више од 30 мртвих, десетине рањених

Авиони међународне коалиције на челу са САД извеле су напад на два села у провинцији Деир ез Зор у Сирији. Према прелиминарним подацима, погинуло је више од 30 цивила, десетине су рањене, саопштила је сиријска национална агенција САНА.

Амерички авиони у Сирији (Фото: usairforce)

Последњи напад коалиције на челу са САД на Деир ез Зор био је у мају, саопштио је „Хезболах“, чији припадници од 2012. године ратују на страни сиријске војске против терористичких група.

Министарство спољних послова Русије више пута је нагласило да Сједињене Америчке Државе и међународна коалиција у Сирији изводе операције без сагласности и координације са званичним Дамаском и резолуцијама Савета безбедности УН.

Напади САД и њихових савезника на Сирију и Ирак довели су од 2014. године до погибије 939 цивила, саопштио је недавно Вашингтон. За четири године коалиција је извела 29.596 напада.

Порошенко нашао „најефикаснији“ начин куповине руског гаса. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руси дешифровали како треба дејствовати и уништавати америчке борбене ловце најновије генерације. Сами амерички тајни извори то признају и Пентагон се због тога налази у страху.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА