Najnovije

BRUTALNI NAPAD AMERIČKE KOALICIJE U SIRIJI: Razrušena dva sela, više od 30 mrtvih, desetine ranjenih

Avioni međunarodne koalicije na čelu sa SAD izvele su napad na dva sela u provinciji Deir ez Zor u Siriji. Prema preliminarnim podacima, poginulo je više od 30 civila, desetine su ranjene, saopštila je sirijska nacionalna agencija SANA.

Američki avioni u Siriji (Foto: usairforce)

Poslednji napad koalicije na čelu sa SAD na Deir ez Zor bio je u maju, saopštio je „Hezbolah“, čiji pripadnici od 2012. godine ratuju na strani sirijske vojske protiv terorističkih grupa.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije više puta je naglasilo da Sjedinjene Američke Države i međunarodna koalicija u Siriji izvode operacije bez saglasnosti i koordinacije sa zvaničnim Damaskom i rezolucijama Saveta bezbednosti UN.

Napadi SAD i njihovih saveznika na Siriju i Irak doveli su od 2014. godine do pogibije 939 civila, saopštio je nedavno Vašington. Za četiri godine koalicija je izvela 29.596 napada.

Porošenko našao „najefikasniji“ način kupovine ruskog gasa. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Rusi dešifrovali kako treba dejstvovati i uništavati američke borbene lovce najnovije generacije. Sami američki tajni izvori to priznaju i Pentagon se zbog toga nalazi u strahu.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA