Најновије

ВУЧИЋ: Брине ме опсесија Приштине севером Косова

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да не хаје много за изјаве Албанаца са југа Србије, али да га брине друга ствар, а то је опсесија Приштине севером Косова.

Вучић (фото: Јутјуб)

Вучић је, упитан да прокоментарише захтев Албанаца с југа Србије за истим правима као Срби на КиМ и да буду укључени у бриселски дијалог, казао да често долазе разне изјаве и да не хаје за њих.

"Брине ме чињеница да када се нешто договоримо у Бриселу, а изашао сам са прошле рунде радостан, јер код нас немате времена од догађаја да анализирате шта се догодило, и рекао да је добро да разговарамо, јер мислим да смо тиме заштитили безбедност нашег народа на северу. Мој услов на разговор био је недвосмислен и рекао сам Албанцима и Европљанима да је услов Србије да нема напада на Србе, нема покушаја заузимања територија на северу, хапшења како коме падне на памет", рекао је он.

Вучић је указао да су Албанци у једном дану ухапсили петорицу Срба, највиђеније Србе из Поморавља, који држе српску заједницу од Ропотова, до Ранилуга и Новог Брда.

"То су најбољи људи. Тај дан се нисам појављивао, плашио сам се да моја реакција не буде преоштра и да не оде у неком другом смеру. Поручио сам да ако не буду пуштени до поноћи да могу да забораве на наставак дијалог, али и на погром српског становништва. Њихова једина опсесија је север Косова, а то знамо јер имамо службе које се тиме баве и људе који то прате" подвукао је председник Републике.

Вучић је указао да су потом одмах пустили сву петорицу и брже од предвиђеног рока.

"То су ствари којих се плашим и које ме брину. Важно је да пронађемо решење. Председник РС Милорад Додик говорио је о Дејтонском споразуму, против којег је, када је постигнут, била већина у Србији и РС, а данас се сви држимо тог споразума. Пре пет година рекао сам да ћемо се, ако не постигнемо коначан договор, што би волео да се деси, држати Бриселског споразума само ми и сви други ће да беже од њега. Нажалост био сам у праву", констатовао је он.

ОВДЕ погледајте шта је рекао Вучић о Француској.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић о мигрантима како ће да дигну наталитет и економију Србије

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА