Најновије

СКОТ: Поставићу српску заставу изнад своје резиденције јер...

Амерички амбасадор у Србији Кајл Скот изјавио је данас да је сагласан са премијерком Србије Аном Брнабић која је у Вашингтону рекла да српско-амерички односи могу бити као пре 100 година.

Кајл Скот (Фото: Јутјуб)

„Америка данас подржава Србију у њеним реформским напорима и настојању да уђе у Европску унију“, рекао је Скот на конференцији „Америчко-српско историјско савезништво“.

Он је навео да Америка подржава Србију у очувању мира и стабилност у региону и у помирењу са суседима.

Савезништво Србије и Америке се не може заборавити, рекао је Скот напомињући да нас данас спајају историја и заједничке вредности. „Спајаће нас и док заједно идемо у будућност“, рекао је Скот.

Према његовим речима, неки данас говоре да су односи Србије и Америке били наше златно доба, али то је заправо „норма наших односа, а не изузетак“. Он је подсетио да је за време Првог светског рата, пре 100 година, истакнута српска застава на Белој кући као знак поштовања према малом јуначком народу у његовој борби за слобуду.

Скот је најавио да ће у суботу, на годишњицу тог догађаја, поставити српску заставу изнад његове дипломатске резиденције.

„То је симбол поштовања према Србији и одраз сећања“, рекао је Скот. Амбасадор САД је подсетио и на заједничку борбу Срба и Американаца у Првом и Другом светском рату, као и да је Америка помагала комунистичку Југославију када је била у спору са Москвом.

Прочитајте ОВДЕ зашто су се Пацоли и Харадинај уплашили повлачења признања Косова.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Око: Српска застава - било једном у Америци.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА