Најновије

ЈЕРЕМИЋ: Разграничење значи трајно отуђење Пећке патријаршије и Дечана, али и Прешева (ВИДЕО)

"Разграничење" значи вољно прецртавање границе Републике Србије и трајно отуђење дела државне територије од Дечана и од Пећке патријаршије и од много чега другог што представља темељ нашег националног идентитета, рекао је за краљевачку "Ка телевизују" председник Народне странке Вук Јеремић.

Јеремић (фото: Јутјуб)

Јеремић је истакао да то "заправо значи независност Косова - по први пут признату и потписану од стране Србије" и да "када једном одлучите да својом вољом прецртате границе сопствене земље, под паролом да желите да се 'разграничите' са неком етничком мањином, ствара се опасан преседан".

Јеремић је додао и да је "спречавање давања столице Косову у Уједињеним нацијама једина брана од стварања Велике Албаније".

"Тренутно, Велика Албанија не може бити успостављена зато што Косово и Метохија према резолуцији 1244 није суверена држава и зато што постоје сталне чланице УН - Русија и Кина које се томе одлучно противе. Међутим, уколико се потпише то разграничење о коме Вучић говори и 'Косово' ће ући у УН и неће моћи да спречи две пуноправне чланице УН, 'Косово' и Албанију, да се уједине и након тога наставе са својим територијалним претензијама", рекао је Јеремић.

Целу емисију можете погледати у видеу испод…

ОВДЕ погледајте шта је поручио владика Теодосије Вучићу.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА