Најновије

ПОРУКА РУСИЈЕ ПО ПИТАЊУ КОСОВА: Москва свим силама уз Србију!

Москва ће свим силама стати иза Србије по питању Косова. Уколико наши пријатељи у Београду сматрају да је разграничење решење, ми ћемо то без икакве резерве подржати. Будите сигурни, имате пуну подршку Русије и председника Путина.

Дачић и Лавров (Фото: mfa.gov.rs)

Ово је, дословно, порука коју је руски министар спољних послова Сергеј Лавров пренео српском шефу дипломатије Ивици Дачићу прекјуче на састанку у Сочију. Према сазнањима која потичу из потпуно поузданог и одлично обавештеног извора, Лавров је након састанка руске и српске делегације на којем је разговарано о доста тема затражио састанак у четири ока са Дачићем. И управо тада пренео му је поменуту поруку, која свакако представља велико охрабрење за Београд пред тешке изазове који нас очекују у расветљавању косовског чвора.

Најбоље решење

Како каже саговорник чак и из протоколарних изјава двојице министара након састанка онај ко је пажљиво слушао могао је да извуче нијансе које директно указују да је у четири ока, баш по питању Косова, изговорено нешто важно. Тако је Дачић пред новинарима у више наврата истакао безусловну подршку Русије.

- Нама је важна подршка Русије и у том смислу председник Александар Вучић и ја смо редовно информисали руску страну о току дијалога са Приштином. Ми желимо да се постигне компромис и да дође до договора, али очигледно је да постоје двоструки стандарди, нарочито на Западу где се гледа Приштини кроз прсте. Ми ћемо и у наставку дијалога бити у тесној вези са Русијом, са председником Путином и министром Лавровим, јер сматрамо да се без подршке Русије не може доћи до решења – рекао је Дачић у присуству Лаврова.

Коментаришући поруку Лаврова, председник скупштинског Одбора за спољне послове Жарко Обрадовић каже да је посебно важно то што ће Русија безрезервно бити уз одлуку Србије, каква год она била, када је реч о разграничењу са косовским Албанцима.

- Русија је велика сила и традиционални пријатељ Србије. Имати уз себе такву земљу, која ће свим силама, без услова и задршке, стати на нашу страну веома је важно. Њен став у међународним односима апсолутно има тежину , па је зато и подршка коју Русија пружа Србији од огромног значаја за решавање питања КиМ. Зна се, да ће као и увек велике силе у коначном пресудно утицати на статус Косова, па је утолико значајнија ова порука коју је Лавров изрекао - каже Обрадовић.

Путин је добио оружани рат у Сирији, а добиће и гасни рат у Европи! О чему се ради прочитајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дачић: Кад је тешко — зовем Лаврова

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА