Најновије

Украјинска Рада позвала „савезнике на Кавказу“ да униште Кримски мост

Посланик Врховне раде Украјине Игор Мосијчук предложио је украјинским обавештајним службама да пронађу помагаче за уништавање Кримског моста.

Кримски мост (Фото: Инфоцентар "Кримски мост)

Парламентарац је изразио уверење да је конструкција изграђена искључиво да би се „затворило, дестабилизовало и отело“ Азовско море.

„Украјинске обавештајне службе, Украјинци би требало да обрате пажњу, можда преко наших савезника на Кавказу, на уништавање Кримског моста“, изјавио је Мосијчук за телевизију „112“, не прецизирајући тачно на које савезнике мисли.

Осим тога, посланик је изразио наду да ће више силе и „природне стихије“ помоћи Кијеву да се реши моста.

Мосијчук је више пута давао јаке изјаве везане за Кримски мост. Тако је у мају назвао конструкцију „непријатељска инфраструктура“ и нагласио да би лично учествовао у његовом уништењу, када би био министар одбране.

Мост до Крима од Краснодарског краја најдужи је у Русији и његова дужина износи 19 километара. Почетак друмског саобраћаја првобитно је био планиран за децембар 2018. године, али су радови завршени раније.

Председник Русије Владимир Путин је 15. маја отворио друмски део моста преко Керчког мореуза, а аутомобили су почели да саобраћају 16. маја. Почетак железничког саобраћаја планиран је за децембар 2019. године.

Најсуровији вођа ИД је ипак жив, огласио се и послао језиву поруку. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА