Најновије

ЛАТАКИЈА САМО ШТО НИЈЕ ЕКСПЛОДИРАЛА! Гајитове снаге САА спремне да прегазе планинске ровове Ал Каиде!

Елитна Четврта оклопна дивизија Сиријске арапске армије (САА) позиционирала се да започне своју дуго очекивану офанзиву у северном делу Латакије.

Сиријска арапска војска (Фото: Јутјуб)

Под водством 42. бригаде (Гајитове снаге) Четврте оклопне дивизије, Сиријска арапска војска је пребацила своје ново произведене пројектиле “Голан” на позицију да нападне џихадисте у областима Џабал Ал-Акрад и Џабал Туркмен (арап. џабал – планина).

Видео испод: Руске снаге на јучерашњим вежбама у Латакији

Штавише, на хиљаде војника из Четврте оклопне дивизије и Републиканске гарде стигло је на линију фронта у северној Латакији, јер се спремају за напад на неколико подручја под контролом џихадиста. Међу подручја која ће бити нападнута у предстојећој офанзиви је и стратешки град Кабани, који се налази на источној страни планине Ал-Акрад.

Кабани је постао главно упориште Хаџат Тахрир Ал-Шама и њихових савезника у северној Латакији. Сиријска арапска војска покушала је у неколико наврата да заузме Кабани раније; Међутим, њихови напади често нису били у складу са њиховим главним циљем. Према војном извору у Латакији, у наредних пет дана очекује се да ће Сиријска арапска војска (САА) “изгурати” ову офанзиву, јер жели да истера преостале џихадисте из ове покрајине.

Погледајте ОВДЕ. Немачка ће бомбардовати Сирију?!

Извор. Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

“Гајитове снаге” Четврте механизоване дивизије Сиријске арапске војске (САА) у борби против џихадиста у Свејди на југу Сирије

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА