Најновије

СИ-ЕН-ЕН ПОНОВО ЛАЖЕ! Војска Венецуеле на удару! Нови покушај велике обмане (ФОТО/ВИДЕО)

Си-Ен-Ен је објавио видео о "венецуеланским војницима који су пребегли" који апелују на америчког председника Доналда Трампа да их наоружа да бране "слободу" у Венецуели.

Војска Венецуеле (Фото: Јутјуб)

- Као венецуелански војници, ми тражимо од САД да нас подрже, у логистичком смислу, у комуникацији, оружјем, како бисмо могли да остваримо венецуеланску слободу - изјавио је за Си-Ен-Ен један од наводних пребега Гуилен Мартинез.

Други, Хидалго Азуаје, додао је: – Не кажемо да нам треба само подршка САД, већ и Бразила, Колумбије, Перуа, свих братских земаља, које су против диктатуре.

"Апел" је дошао у време када САД повећавају притисак на легитимну венецуеланску владу у покушају да промене политички систем у земљи. Саветник за националну безбедност Беле куће Џон Болтон је непажњом одао план о распоређивању 5.000 америчких војника у Колумбији, код савезника САД, јер се она граничи са Венецуелом.

Лажне униформе са ознаком ФАН – не користи их Војска Венецуеле, као што је Си-Ен-Ен хтео да прикаже (Фото: SouthFront/CNN)

У том смислу, војни устанак или барем делимични напад постаће корисно средство за збацивање Мадурове владе и за промену власти. Међутим, постоји нешто чудно са преварантима које приказује Си-Ен-Ен. Сви побуњеници имају чудна обележја на униформама на којима пише: ФАН - “Фуерза Армада Националес” што је стари израз, који је давно избачен из употребе у венецуеланској војсци.

Легитимне униформе Војске Венецуеле са ознаком ФАНБ (Фото: SouthFront)

Данас, припадници Војске Венецуеле имају додато још једно слово - ФАНБ, што значи “Фуерза Армада Национал Боливариана”. Ово можете лако приметити ако погледате фотографије и видео записе који се појављују на јутјуб видео каналима и друштвеним мрежама. Изгледа да су пребегли "венецуелански војници" заборавили да су у силном бежању успут изгубили нека слова на својим униформама.

Мадуро је убеђен: Трамп је наредио колумбијској мафији да убију председника Венецуеле. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Војска Венецуеле спремна на колумбијској граници

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА