Najnovije

SI-EN-EN PONOVO LAŽE! Vojska Venecuele na udaru! Novi pokušaj velike obmane (FOTO/VIDEO)

Si-En-En je objavio video o "venecuelanskim vojnicima koji su prebegli" koji apeluju na američkog predsednika Donalda Trampa da ih naoruža da brane "slobodu" u Venecueli.

Vojska Venecuele (Foto: Jutjub)

- Kao venecuelanski vojnici, mi tražimo od SAD da nas podrže, u logističkom smislu, u komunikaciji, oružjem, kako bismo mogli da ostvarimo venecuelansku slobodu - izjavio je za Si-En-En jedan od navodnih prebega Guilen Martinez.

Drugi, Hidalgo Azuaje, dodao je: – Ne kažemo da nam treba samo podrška SAD, već i Brazila, Kolumbije, Perua, svih bratskih zemalja, koje su protiv diktature.

"Apel" je došao u vreme kada SAD povećavaju pritisak na legitimnu venecuelansku vladu u pokušaju da promene politički sistem u zemlji. Savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće DŽon Bolton je nepažnjom odao plan o raspoređivanju 5.000 američkih vojnika u Kolumbiji, kod saveznika SAD, jer se ona graniči sa Venecuelom.

Lažne uniforme sa oznakom FAN – ne koristi ih Vojska Venecuele, kao što je Si-En-En hteo da prikaže (Foto: SouthFront/CNN)

U tom smislu, vojni ustanak ili barem delimični napad postaće korisno sredstvo za zbacivanje Madurove vlade i za promenu vlasti. Međutim, postoji nešto čudno sa prevarantima koje prikazuje Si-En-En. Svi pobunjenici imaju čudna obeležja na uniformama na kojima piše: FAN - “Fuerza Armada Nacionales” što je stari izraz, koji je davno izbačen iz upotrebe u venecuelanskoj vojsci.

Legitimne uniforme Vojske Venecuele sa oznakom FANB (Foto: SouthFront)

Danas, pripadnici Vojske Venecuele imaju dodato još jedno slovo - FANB, što znači “Fuerza Armada Nacional Bolivariana”. Ovo možete lako primetiti ako pogledate fotografije i video zapise koji se pojavljuju na jutjub video kanalima i društvenim mrežama. Izgleda da su prebegli "venecuelanski vojnici" zaboravili da su u silnom bežanju usput izgubili neka slova na svojim uniformama.

Maduro je ubeđen: Tramp je naredio kolumbijskoj mafiji da ubiju predsednika Venecuele. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vojska Venecuele spremna na kolumbijskoj granici

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA