Најновије

ПЕНТАГОН У ОГРОМНОМ ПРОБЛЕМУ: Ко ће предводити америчку војску?

У првој недељи 2019. године већ два претендента на место начелника Пентагона су одбили да заузму ту позицију, након што је оно упражњено после оставке Џејмса Матиса.

Пентагон (Фото: Pixabay)

Како пише амерички лист Политико, бивши републикански сенатор из Аризоне, Џон Кајл, одбио је да преузме дужност шефа Пентагона. Пре њега, пензионисани амерички генерал Џек Кин, који је сада Трумпов саветник, није пристао да преузме ту функцију.

А за Кина, ово је друго одбијање: он није пристао да преузме место шефа Министарства одбране чак и током формирања америчке владе 2016. године, одмах након Трумпове победе на председничким изборима.

"Ова одбијања су посебно упечатљива због чињенице да је позиција у Министарству одбране историјски била једна од најпрестижнијих, најутицајнијих и најпожељнијих за ветеране националне безбедности", пише Политико.

Оба ова политичара, као и пресс служба Беле куће, одбили су да дају коментаре за медије.

Према изворима из Вашингтона, Трамп није очекивао да ће се суочити с таквим потешкоћама у проналажењу новог шефа Пентагона.

Подсетимо, бивши амерички секретар за одбрану Џејмс Матис поднео је оставку у децембру 2018. године, изражавајући тако неслагање са Трамповом одлуком да повуче америчке трупе из Сирије.

Позицију в.д. шефа Пентагона тренутно заузима Матисов заменик Патрик Шенахан, али у Трамповој администрацији нико не би желео да га види на високом положају на трајној основи.

Како Руси бомбардују терористе по Сирији, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Матисово повлачење

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА